BASINA VE KAMUOYUNA
SURİYE’YE EMPERYALİST SALDIRIYA HAYIR!
Ortadoğu’daki emperyalist kuşatma devam ederken Amerika Birleşik Devletleri, kendi müttefikleri ve bölgedeki işbirlikçi devletler üzerinden Suriye’ye yeni bir askeri müdahale hazırlığını gündeme getiriyor.
Suriye’yi yeniden dizayn etmek adına iki yıldır kanlı bir iç savaşı körükleyen ABD emperyalizmi, şimdi de kimyasal silah kullanımını gerekçe göstererek bu ülkeye yönelik doğrudan askeri müdahalenin planlarını yapmaktadır.
Kim tarafından ve ne amaçla olursa olsun kullanımı bir insanlık suçu olan kimyasal silahlar, emperyalist güçler tarafından yine kanlı bir savaşın gerekçesi olarak kullanılmaya çalışılıyor. Kimyasal silahların kim tarafından kullanıldığının objektif bir araştırmayla kamuoyunun bilgisine sunulması ve sorumlularının bir an önce yargılanması gerekirken bu silahlar, daha önce Irak ve Libya’da olduğu gibi yine daha fazla kan dökmenin, daha fazla vahşetin gerekçesi haline getirilmeye çalışıyor.
Suriye’yi iki yıldır harap eden müdahalenin bugün emperyalist bir savaşa dönüştürülmek istenmesinin ardında tek bir gerekçe vardır; o da emperyalizmin daha fazla güç hırsıdır.
Ülkemizin dört bir yanı üslerle, NATO askerleriyle, ölüm füzeleriyle doldurulmuş, savaşın kanlı bombalarının ülkemize yağmasına neden olmuştur. Ülkemiz savaşın parçası haline gelmiştir.
Yanıbaşımızda, komşumuz Suriye’de süren savaş ortamı kuşkusuz en başta Türkiye’yi etkilemektedir. Suriye’de halkların etnik ve mezhepsel farklılıkları körüklenerek karşı karşıya getirilmesi doğrudan Türkiye’yi etkilemekte, ırkçı şoven politikalarla halklar arasındaki mesafe açılmaktadır.
Dahası, iç savaş gücü çetelere para ve silah yardımında bulunarak savaşı kışkırtan AKP iktidarı, bu çetelerin Hatay ve Urfa gibi birçok sınır ilinde ellerini kollarını sallayarak çevreye terör saçmasına izin vermektedir. Ülkemizin günden güne biraz daha savaş batağına çekildiği bu sürecin en büyük bedelini ise hiç kuşku yok ki bu ülkenin emekçileri, ezilenleri ödeyecektir.
Bölgede “bölgesel güç olma hayallerinin” çöküşünü, çığırtanlığını yaptığı savaşla durdurmaya çalışan AKP iktidarının dilinden şimdi daha fazla kan damlıyor.
Suriye halklarının geleceğini ellerinden alan ve yaşadığımız toprakları ABD emperyalizminin kirli üssü haline getirenlere yanıtımız her zaman eşit, özgür, demokratik ve bağımsız bir ülke mücadelemizi yükseltmek olacaktır.
30.08.2013
MERSİN EMEK VE DEMOKRASİ PLATFORMU A.
İmam ÖZDEMİR
KESK DÖNEM SÖZCÜSÜ