“Birinci basamak sağlık hizmetleri ve halk sağlığında çok ciddi sorunlar yaşıyoruz.”
Bu tespit etrafında bir araya gelen Türk Tabipleri Birliği Aile Hekimliği Kolu tarafından düzenlenen III. Aile Hekimleri Buluşması, 5–7 Aralık tarihlerinde Gaziantep-Kilis Tabip Odası ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
Odamız Aile Hekimliği Komisyonu üyeleri Dr. Ayşe Sıddıka Çöl, Dr. Olgan Çavdar, Dr. Haydar Karakoyun ile TTB Kongre Delegemiz Dr. Özlem Şahin toplantılara katılım sağladı.
Buluşmada; “Dijitalleşme”, “Piyasalaşmanın Etkisi”, “Pandemi” ve “Deprem Süreci” başlıklarının birinci basamak sağlık hizmetlerine etkileri, mevcut sorunlar, talepler ve çözüm önerileri detaylı biçimde ele alındı. Toplum sağlığı ve sağlık çalışanlarının hakları üzerindeki sonuçlar tartışıldı.
COVID-19 pandemisi boyunca aile hekimliği sistemi; altyapı eksiklikleri, personel yetersizliği, malzeme ve tedarik sorunları ile koordinasyon aksaklıkları nedeniyle büyük güçlüklerle karşı karşıya kalmıştır. Bu nedenle TTB Aile Hekimliği Kolu III. Aile Hekimleri Buluşması’nda “Pandemi” başlığı özel olarak değerlendirilmiştir.
Toplantının üçüncü gününde, birinci basamak emek-meslek örgütlerinin temsilcileriyle ortak taleplerimiz ve mücadele programımız üzerine görüş alışverişi yapılmış; sağlık çalışanlarının hakları ve halkın sağlık hakkı için mücadeleyi sürdürme yönünde ortak irade ortaya konmuştur.
Ayrıca buluşmanın ikinci gününde Gaziantep-Kilis Tabip Odasında bir basın açıklaması gerçekleştirilmiştir.
Mersin Tabip Odası Aile Hekimliği Komisyonu
Mersin Tabip Odası Yönetim Kurulu








