19 Kasım 2011 tarihinde Mersin Hekim Meclisi toplandı.Toplantıya 35 hekim katıldı.Tabip odası Genel sekreteri DR.Tülay Demir’in yaptığı kanun hükmündeki kararname sunumu sonrası Doç.Dr.Tayyar Şaşmaz,Prof.Dr.Aytuğ ATICI ve MESAP üyesi diğer oda başkan ve üyeleri birer konuşma yaptı.Alınan MESAP yerleşke arsası haberi hekim meclisi ve basın ile paylaşıldı.Alınan kararlar :
19 KASIM 2011 TARİHLİ HEKİM MECLİSİ TUTANAĞI
Yer :Mersin TO
Tarih :19.11.2011
Gündem:
1. Sağlık Bakanlığı Ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat Ve Görevleri hakkında 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin sağlık ortamına etkisi
2. Türkiye Hekim Meclisi kararlarının değerlendirilmesi
3. Sağlık Bakanlığı Aile Hekimliği Çalıştayından izlenimler
4. Mersin Sağlik Platformu olarak alınan arsa hakkında bilgilendirme
5. ASM ihaleleri
Toplantı Mersin TO YK başkanı Doç.Dr. C. Tayyar Şaşmaz tarafından yönetildi. Toplantıya önceki TO başkanımız ve milletvekilimiz Prof.Dr. Aytuğ Atıcı da katıldı. Toplantıda;
- MESAP yerleşkesi için Yenişehir Belediyesi sınırları içinde alınan arsanın tapusu üyelerimize ve kamuoyuna basın açıklaması yapılarak duyuruldu. Basın açıklamasına 25. Bölge Mersin Eczacı Odası ve Mersin Veteriner Hekimler Odası yetkilileri de katıldı. Yapılan basın açıklaması ekte görülmektedir.
- Mersin Milletvekili Prof.Dr. Aytuğ Atıcı, Hükümet tarafından son çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnamelerin Sağlıkta Dönüşüm Sürecinde yapılacak son uygulamaları da hayata geçirdiğini, bu Kanun Hükmünde Kararnameleri Anayasa Mahkemesine götürmek için çalışmalarının devam ettiği konusunda Hekim Meclisine bilgi verdi.
- 12 Kasım 2011 tarihinde Ankara’da yapılan Türkiye Hekim Meclisi kararları hakkında üyelere bilgi verildi. Türkiye Hekim Meclisinde “02 Kasım 2011 tarihli 663 Sayılı Kanun Hükmünde alınan kararlar için yapılan oylamada, oybirliği ile yok sayıldı” ve “Süresiz G(ö)rev’e kadar gidecek eylemler için illerde hazırlıklara başlanması” kararları meclis üyeleri tarafından kabul edildi.
- Süresiz G(ö)rev etkinliğinin, diğer etkinlikler göz önüne alındığında, sağlık çalışanlarının en son başvuracağı yasal bir etkinlik olduğu, bunun öncesinde diğer etkinliklerle hekim, diğer sağlık çalışanları ve halkın konu hakkında bilgilendirilmesinin kamuoyunda duyarlılık yaratmak için önemli olduğu ifade edildi. Bunun için bulunduğumuz her noktada konu ile ilgili görüşme ve konuşmaların yapılması, TTB ve Tabip odası duyuru ve bilgilendirmelerinin yakından izlenmesi, bir sonraki hekim meclisine kadar sağlık çalışanları ve sağlık hizmetleri üzerinde gerçekçi gözlemlerin yapılarak, bu gözlemlerin hekim meclisinde paylaşılmasına karar verildi.
- Gelinen noktada sorunun sadece hekimlerin sorunu olmadığı, diğer sağlık çalışanları ve halkın da sorunu olduğu, bu nedenle diğer sağlık örgütleri ve meslek örgütleri ile temas kurularak, birlikte hareket edilmesinin önemi vurgulandı.
- Aile hekimliği uygulamasında, aile hekimlerinin sorunlarla karşılaştığı, bu sorunların çözümünde odanın daha fazla rol alması önerildi.